over diverszorg

Wij zijn Diverszorg

Harmonie in diversiteit

Individuele begeleiding

Diverszorg geeft u ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat u zo lang en prettig mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Onze dienstverlening wordt in de persoonlijke leefsituatie aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld bij u thuis of op een andere gewenste locatie. Bij individuele begeleiding bieden wij maatwerk aan. We komen samen tot een goede invulling dat volledig aansluit op uw hulpvraag en waarbij we uw normen en waarden centraal stellen.

Onze deskundige professionals vanuit Diverszorg ondersteunen u bij praktische zaken, het opzetten van een overzichtelijke administratie en creëren samen met u structuur in uw dagelijks leven. Vanuit onze dienst individuele begeleiding bieden wij o.a. ondersteuning aan op de volgende punten:

  • Hulp bij administratie (overzicht bij facturen, contracten, verzekeringen etc).
  • Hulp bij boodschappen doen;
  • Vaardigheden bieden om structuur te bieden in het dagelijkse leven;
  • Praktische, pedagogische thuishulp en gezinsondersteuning.
Huishoudelijke hulp

In sommige gevallen lukt het niet meer om uw huishouden zelfstandig te doen. Doordat u beperkt bent of bijvoorbeeld vanwege het herstellen van een operatie. Diverszorg helpt u, daar waar nodig, met het huishouden. Bij Diverszorg zorgen we dat u zo prettig en zelfstandig mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Diverszorg helpt cliënten in het huishouden onder meer met:

  • - Schoonmaken
  • - Stofzuigen
  • - Opruimen
  • - Ramen Lappen
  • - Wassen
  • - Strijken
Dagbesteding

Het kan voorkomen dat ouderen die thuiswonend zijn gevoelens van eenzaamheid krijgen, problemen hebben met de invulling van de dag of andere soortgelijke problematiek. Een dagbesteding buitenshuis biedt in zulke gevallen de uitkomst voor vele ouderen. Er worden tijdens de dagbestedingen verschillende activiteiten aangeboden zoals: bewegen, bordspellen, ontspanningsmiddagen en creatieve activiteiten. Om in aanmerking te komen voor een dagbesteding, kan het zijn dat u een indicatie nodig heeft. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging betekent dat een verzorgende u ondersteunt bij het opstaan, douchen, aankleden, eten of naar het toilet gaan. Ook kan een verzorgende u begeleiden bij het omgaan met ziekte, ouderdomsproblemen en het gebruik van medicijnen. Activiteiten die hierbij horen zijn o.a. hulp bij wassen en reguliere huidverzorging, hulp bij het aan- en uitkleden, bij het eten, bij het toedienen van een sonde en bij het innemen van medicatie.

Verpleging

Onze verplegers zijn gekwalificeerde professionals in het aanbieden van verpleegtechnische handelingen. Zij bieden hulp aan door uw wonden te verzorgen, het inbrengen van sondes en van katheters. Wanneer de huid niet intact is kunnen zij uw medicatie toedienen d.m.v. injectie en het aanbrengen van medicatie op een niet-intacte huid.